weblap (más szóval weboldal) egy olyan számítógépes dokumentum, mely megfelel a World Wide Web számára, és alkalmas arra, hogy egy webböngésző megjelenítse. A webböngésző a weblapot monitoron vagy mobil eszközön jeleníti meg. A weboldal általában a dokumentum látható elemeit foglalja magába, de a weblap szó jelentheti magát a számítógépen tárolt fájlt is, melyet általában HTML vagy más hasonló leíró nyelven írtak meg. A weboldal egyik fő jellemzője a hiperszöveg, mely más weboldalakra navigálhat el minket linkeken (hiperhivatkozásokon) keresztül.

reszponzív weboldal (RWD) egy olyan megközelítéssel tervezett weboldal, amelynek a célja az, hogy optimális megjelenést biztosítson – könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel – a legkülönfélébb eszközökön (az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig).

A weboldal készítés egyik legfontosabb lépése az egyedi személyre szabott látványterv elkészítése és bemutatása az ügyfélnek. A látványterv legfontosabb funkciója az, hogy az ügyfél még a programozási munka megkezdése előtt lássa, hogy hogyan fog kinézni a weboldala. Ilyenkor még egyszerűbben lehet módosítani a szerkezeten és a megjelenésen. Később, amikor már le van programozva a weboldal, akkor sokkal körülményesebben és időigényesebben lehet változtatni a honlapon.

A felhasznált képek és szövegek, ha csak előtte nem küldött a részemre konkrét leírásokat és képeket, akkor az általam az interneten keresett mintaképek és szövegek lesznek.

Kérjen személyes vagy Skypeos megbeszélést a minőségibb munka érdekében!